Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Rekonditionering

Rekonditionering är de åtgärder som utförs på ett återlämnat hjälpmedel innan det kan levereras på nytt.

Hjälpmedelscentralen ska verka för återanvändning av returnerade produkter i den mån det går att förena med miljö-, säkerhets- och kvalitetskrav.

Vid beställning ska i första hand ett rekonditionerat exemplar av beställd specifik produkt levereras. 

Beställning av ej rekonditionerad produkt
Förskrivaren kan i sin beställning begära att en ny, ej rekonditionerad produkt ska levereras. Detta kan endast göras till patient som utifrån funktionsnedsättning har ett känt, kraftigt slitage på produkten, vilket kan innebära en patientsäkerhetsrisk. Denna typ av beställning kan endast göras efter kontakt med konsulent.

Alla återlämnade hjälpmedel med funktionshyra ska återlämnas till och återtas av Hjälpmedelscentralen, som också bedömer när utrangering ska ske.

Utrangering är när ett hjälpmedel permanent tas ur drift. Hjälpmedelscentralen ansvarar för att kassering görs på ett miljövänligt sätt.


Rekonditionering ska utföras enligt tillverkarens instruktioner och med delar/material som uppfyller tillverkarens specifikationer.

 

Senast uppdaterad: 2024-01-02 09:52