Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Läkemedel

Läkemedelsbehandling är en integrerad del av hälso- och sjukvården som omfattas av reglerna för samverkan mellan Västra Götalandsregionen och kommunerna.

Det finns en särskild samverkansgrupp för läkemedelsfrågor mellan kommunerna, regionen och leverantören för dostjänsten.  Samverkansgruppen består av en representant från VästKom, en MAS från respektive kommunalförbundsområde och Göteborgs Stad, samt en representant från Läkemedelsenheten inom koncernstab hälso- och sjukvård i Västra Götalandsregionen. Gruppen samverkar i frågor runt Kommunala akutläkemedelsförråd samt DOS.

Läkemedelskommittén i Västra Götaland

Läkemedelskommittén är ett rådgivande expertorgan i läkemedelsfrågor till planerings- och ledningsorgan inom Västra Götalandsregionen och till förskrivare inom verksamhetsområdet. Läkemedelskommittén utgör en kunskapsresurs för läkemedelsarbetet i regionen i bred bemärkelse.

Information från Läkemedskommittén på Vårdgivarwebben

Kommunala akutläkemedelsförråd

Västra Götalandsregionen tillhandahåller akutläkemedelsförråd avsedda för patienter med kommunal hälso- och sjukvård. Läkemedlen i förrådet kan användas för akut ordination eller för att behandla under en begränsad tidsperiod.

Akutläkemedelsförråd och dess sortiment beslutas av Västra Götalandsregionen, som också ansvarar för läkemedelskostnaderna och kontrollen av de kommunala akutläkemedelsförråden. Kommunen har kostnadsansvaret för transporten av läkemedel till förråden.

Rutin, blanketter och mer information finns på Vårdgivarwebben

Läkemedelsnära produkter

Första april 2017 genomfördes en omorganisation inom Regionservice, område Hjälpmedel och Läkemedelsnära. CLP och Skövdedepån bildade en gemensam sektion, Läkemedelsnära Produkter (LMN).

I verksamheten ingår de läkemedelsnära produktområdena Diabetes, Inkontinens blås- och tarmdysfunktion, Nutrition och Stomi.

Mer om Läkemedelsnära produkter på webbplatsen för Regionservice 

Angela Olausson

Processledare Nära vård, VästKom
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-09-08 11:32