Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

God och nära vård

God och nära vård är riktningen i omställningsarbetet. Syftet med en omställning till en god och nära vård är att främja hälsan hos befolkningen och utveckla vård och omsorg tillsammans, utifrån den enskildes behov. Läs om vad som sker i vårdsamverkan i arbetet med att bidra till Västra Götalands utveckling inom hälsa, vård och omsorg.

Länsgemensam uppföljning av god och nära vård

En länsgemensam rapport om uppföljning av god och nära vård är framtagen våren 2023. Syftet med rapporten är att beskriva uppföljningsindikatorer av betydelse för förflyttningen till en nära vård och följsamhet till länsgemensamma styrdokument. Rapporten är starten på en samlad systematisk uppföljning och förutom indikatorer föreslås även modell för uppföljning i rapporten.

Länsgemensamt utvecklingsarbete

Det länsgemensamma utvecklingsarbetet innebär att identifiera, prioritera och genomföra arbete inom områden av betydelse på länsnivå.

Mobil närvård

Mobil närvård gör det möjligt för patienter med komplexa vård- och omsorgsbehov att få vård i det egna hemmet i stället för eller som komplement till vård på vårdcentral eller på sjukhus.

Anki Schutz

Strateg, Västra Götalandsregionen
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Malin Swärd Davidsson

Strateg Välfärdsutveckling, Nära vård, VästKom
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2023-10-31 09:50