Vårdsamverkan Skaraborg
Aktuellt Vårdsamverkan Skaraborg
Fredag 25 oktober genomfördes årets Trepartskonferens i Falköping. 140 deltagare från brukarstödsföreningar, primärvård, specialistsjukvård, socialtjänst personliga ombud var samlade.
Nu finns en ny sida på Vårdsamverkan Skaraborgs webbplats. Det är en sida om sammanhållen hälsa, vård och omsorg.
Modellen mobil närvård som startade i Skaraborg bygger på att kommunen står för basverksamheten och dygnet runt-funktionen samt arbetar tätt tillsammans med specialistteam och hemsjukvårdsläkare.
Nära vård Norra Skaraborg presenterades under en spridningskonferens den 8 maj i Töreboda.
Samverkan över gränserna - för god och säker vård
Vårdsamverkan Skaraborg är ett samarbete mellan Skaraborgs Sjukhus, Primärvården Skaraborg, Folktandvården, Habilitering & Hälsa och Skaraborgs Kommunalförbund.
Syftet är att nå en effektiv vårdsamverkan i frågor som berör samtliga parter. Målet är att vårdtagare och patienter ska uppleva vårdinsatserna som en helhet utan gränser.
Skaraborg

Styrdokument & riktlinjer
- Instruktionsfilmer
- Lokala anvisningar Skaraborg - tillägg till Vårdhandboken
- Lokala riktlinjer Vårdsamverkan Skaraborg
- Mallar och grafisk profil
- Nationella riktlinjer
- Vårdriktlinjer (Vårdgivarwebben)
- Styrdokument för samverkan: Hälso- och sjukvårdsavtal, övriga regionala överenskommelser, riktlinjer och handlingsplaner
Nyheter - Vårdsamverkan i Västra Götaland
VästKom och Västra Götalandsregionen etablerar ett gemensamt råd för kunskapsstyrning. Syftet är att Västra Götalands invånare ska få vård och omsorg utifrån bästa möjliga kunskap, även när flera huvudmän samverkar kring en patient eller brukare.
I början av november publicerades den första delrapporten om hur samverkan vid in- och utskrivning av patienter från sluten vård fungerar. Delrapporten visar att det finns tydliga uppfattningar om att samverkan mellan sjukhus, vårdcentraler, socialtjänst och kommunal hälso- och sjukvård har förbättrats sedan hösten 2018, då implementeringen av samverkanslagen inleddes. Samtidigt framkommer det också att det finns mycket kvar att göra för att skapa bättre förutsättningar för vård- och omsorgspersonal att kunna samverka kring patienten vid in- och utskrivning.
Sedan september månad har VästKom en ny direktör och Vårdsamverkan i Västra Götaland (VVG) en ny vice ordförande. Välkommen Ann-Charlotte Järnström!