Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vårdsamverkan Skaraborg

Samverkan över gränserna - för god och säker vård

Vårdsamverkan Skaraborg är ett samarbete mellan Skaraborgs Sjukhus, Närhälsan Skaraborg, Folktandvården, Habilitering & Hälsa och Kommunalförbundet Skaraborg.

Syftet är att nå en effektiv vårdsamverkan i frågor som berör samtliga parter. Målet är att vårdtagare och patienter ska uppleva vårdinsatserna som en helhet utan gränser.

Skaraborg

Aktuellt Vårdsamverkan Skaraborg

Modellen mobil närvård som startade i Skaraborg bygger på att kommunen står för basverksamheten och dygnet runt-funktionen samt arbetar tätt tillsammans med specialistteam och hemsjukvårdsläkare.

Detta team har två grenar, en för demens och en för psykisk ohälsa. Grenen för demens har startat och grenen för psykisk ohälsa inväntar rekrytering av en psykiater innan start kan ske. Arbetssättet är hämtat dels från ”mobilt närsjukvårdsteam för de svårast sjuka äldre”, dels från EU-projektet DECI (för info, se under FOU, avslutade projekt).

Från och med den 1 juni får Vårdsamverkan Skaraborg en ny publicist för vårdsamverkanswebben. Sabina Lorentzon tar över när Inger Bergman slutar. Du når Sabina via e-post sabina.lorentzon@vgregion.se eller via telefon 0500-43 10 71.

I maj genomfördes två dialogdagar inom ramen för vårdsamverkan Skaraborgs implementeringsgrupp för samverkan vid in- och utskrivning. Den ena i Falköping och den andra i Skövde. På grund av en uppdatering av regionkalendern finns det inte längre någon anmälningslista med deltagarnas e-postadresser sparad. Vi ber därför, på detta sätt, dig som deltog vid någon av dialogdagarna att ta dig tid att svara på nedanstående enkät.

Nyheter - Vårdsamverkan i Västra Götaland

Handbok i brukarmedverkan planeras vara klar i september och i november hålls Regional Framtidskonferens Brukarinflytande - Håll utkik!

GITS, som är en länsgemensam förvaltnings- och utvecklingsorganisation, har under våren erbjudit öppet hus på olika platser i Västra Götaland för att ge en möjlighet till dialog och erfarenhetsutbyte. Under hösten kommer GITS fortsätta erbjuda denna möjligheten.

I listorna är det enkelt se föreningar och grupperingar kopplade till psykisk ohälsa i Västra Götalands län uppdelat på vardera delregion.


Senast uppdaterad: 2019-04-17 14:05