Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vårdsamverkan Skaraborg

Aktuellt Vårdsamverkan Skaraborg

  • Från och med våren 2022 erbjuder Vårdsamverkan Skaraborg både grund- och fördjupningsutbildning i SIP-processen. Nu släpps nya tillfällen för hösten och först ut redan i september är Grästorp följt av ytterligare kommuner.

  • Vårdsamverkan Skaraborg har tagit fram och beslutat om en överenskommelse kallad ”Samverkan suicidprevention - Vi bygger starka kedjor”.

  • Vårdsamverkan Skaraborg bjuder in socialtjänst och hälso- och sjukvård till ett möte för dialog kring det lagstadgade kravet på genomförande av hälsoundersökningar av barn och ungdomar som placeras av socialtjänsten.

  • Rutin för direktinläggning på sjukhus är framtagen för att patienter som har hemsjukvård eller SÄBO skall kunna direktinläggas på vårdavdelning utan att gå via akuten.

  • Under 2022 satsar Närhälsan på föreläsningar riktade till kommunernas Hälso- och sjukvårdspersonal (vårdcentralernas sjuksköterskor också inbjudna). Här kan du ta del av inspelningar från dessa föreläsningar efter att de genomförts.

Samverkan över gränserna - för god och säker vård

Vårdsamverkan Skaraborg är ett samarbete mellan Skaraborgs Sjukhus, Primärvården Skaraborg, Folktandvården, Habilitering & Hälsa och Skaraborgs Kommunalförbund.

Syftet är att nå en effektiv vårdsamverkan i frågor som berör samtliga parter. Målet är att vårdtagare och patienter ska uppleva vårdinsatserna som en helhet utan gränser.

I Skaraborg är det vår målsättning att se möjligheterna bortom organisatoriska gränser och verka för gemensamma lösningar så att den enskilde kan ges förutsättningar för en god hälsa samt få det stöd hen behöver.

Skaraborg


Senast uppdaterad: 2022-09-02 09:56