Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

FoU Skaraborg

FoU-gruppens arbete ska bidra till utvecklingen av en personcentrerad vård och omsorg, där vårdtagare och patienter upplever vård- och omsorgsinsatserna som en helhet utan gränser.

Forskningsfrågorna förväntas utgå från aktuella problem kopplat till konkreta verksamhetsfrågor i ett växelspel mellan praktiker och forskare där även patienter och närstående förväntas bidra. Inom ansvarsområdet ingår frågor som rör forskning, utveckling och utbildning.

Den grundläggande idén är att stödja och utveckla den forskning och utveckling som bidrar till ett personcentrerat arbete över organisationsgränserna och som leder till  nya innovationer för målgrupperna inom Vårdsamverkan - Barn och Unga, Psykiatri och Missbruk samt Geriatrik, Demens, Palliativ vård och Stroke. Forskning och utveckling ska ta sin ansats ur de behov som identifieras inom respektive målgrupp.

Ordförande

Per Hjerpe
Närhälsan/Primärvården
per.hjerpe@vgregion.se 

Mötestider 2023

Måndagen den 6 februari
Tid: klockan 13:30-16:00
Plats: Skaraborgs Sjukhus

Måndagen den 20 mars
Tid: klockan 13:30-16:00
Plats: Högskolan i Skövde

Måndagen den 15 maj
Tid: klockan 13:30-16:00
Plats: Skaraborgs Kommunalförbund i Regionens Hus

Måndagen den 11 september
Tid: klockan 13:30-16:00
Plats: Skaraborgs Sjukhus

Måndagen den 27 november
Tid: klockan 13:30-16:00
Plats: Primärvårdens FoU i Regionens Hus

Minnesanteckningar

Titel

Senast uppdaterad: 2023-01-02 12:57