Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

SIP i Skaraborg

Detta är en samlingssida för SIP i Skaraborg. Här hittar du information och material som ger dig och din verksamhet stöd i arbetet med SIP.

Aktuella SIP-utbildningar

Klicka här för att se och läsa mer om kommande utbildningar om SIP som genomförs inom ramen för Vårdsamverkan Skaraborg. Det finns både digital grundutbildning som är gemensam för alla parter och orter, samt fortsättningsutbildningar som genomförs inom varje geografisk kommun för maximera möjligheten till dialog mellan de som också träffas i faktiska SIP-ärenden.

SIP som verktyg i samverkan

Du hittar riktlinje för SIP i Västra Götaland, mallar och stödmaterial samt info om SIP-processen, på den länsgemensamma webbplatsen för Vårdsamverkan i Västra Götaland:

Samordnad Individuell Plan, SIP, i Västra Götaland

SIP-konferens 2023

Onsdagen 11 oktober bjöd Vårdsamverkan Skaraborg, och grupperingen Samordnad hälsa, vård och omsorg in till en konferens för alla medarbetar som använder Samordnad individuell plan (SIP) vid samverkan kring enskilda personer i Skaraborg.

Du kan ta del av dokumentation från konferensen under menyvalet Utbildningar & konferenser eller genom att klicka på denna direktlänk:

Rekommenderade länkar & lästips

Information om SIP på webbplatsen för Vårdsamverkan i Västra Götaland inkl mallar & stödmaterial

Information om SIP hos Uppdrag Psykisk hälsa

Att stärka samverkan med hjälp av SIP - framsidan på skriften

Att stärka samverkan med hjälp av SIP
Förstudie innehållande nulägeskartläggning och rekommendationer för framtida arbete. En skrift från Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).

Ladda ner skriften ”Att stärka samverkan med hjälp av SIP” som pdf.

God samverkan i komplexa situationer. Hur lyckas vi?
För personal vid utskrivning från sluten psykiatrisk vård. En skrift från Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).

Ladda ner skriften ”God samverkan i komplexa situationer. Hur lyckas vi?” som pdf.

SIP på 3 minuter
En film som är framtagen av Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) för att beskriva SIP. Filmen vänder sig brukare, personal och politiker, men även till chef som utvecklingsledare som vill sprida information om SIP i sin verksamhet. Informationsfilmen om SIP berör alla åldrar.

Se filmen "SIP på 3 minuter" på Youtube.

Länk till sidan om SIP hos SKR.

Helene Öberg Brodén

Koordinator SIP/Samverkanskompetens
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2023-12-11 17:22