Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Suicidprevention - blogg

Följ arbetet med Suicidprevention i Vårdsamverkan Skaraborg - aktuella inlägg från vår projektledare.

Anette Holmberg

Jag är projektledare med uppdrag att  samordna och driva processer samt stödja parternas gemensamma arbete i Vårdsamverkan Skaraborg utifrån länsgemensam Handlingsplan för suicidprevention i Västra Götaland 2020 - 2025.

Jag är i grunden sjuksköterska och har arbetat inom akut-/intensivvård, primärvård, smärtvård och en kort period inom kommunal hälso-och sjukvård. Men den större delen av mitt yrkesverksamma liv har jag arbetat som folkhälsovetare med befolkningsinriktat säkerhetsfrämjande och skadeförebyggande arbete lokalt, regionalt, nationell och internationellt.

Här har suicidprevention ingått som en del och jag har följt utvecklingen dels i min tjänst på Folkhälsoinstitutet och dels inom Räddningsverket/MSB under drygt tjugo år.

Utvecklingen har tack och lov gått framåt men än återstår mycket att göra. Bland annat att implementera det kunskaps-och metodstöd som redan finns.

Ingen kan göra allt men alla kan göra något och bäst blir det när vi gör det tillsammans!

Suicidprevention - blogginlägg

 • Fotograf: VGR/Martina Koch

  Livsavgörande samverkan – en digital konferens på Suicidpreventiva dagen 10 september 2021. Tips för kick off/uppstart/inspiration för det fortsatta arbetet.

 • Två mobiltelefoner där appen Lumeno visas.

  Jag deltar så ofta jag kan på SKR:s möten Öppen samordning. Där förevisas alltid något intressant och den 25 maj var det Marie Niljung från Livskämpar AB som presenterade appen Lumeno.

 • Tecknad illustration av coronavirus

  Jag vill slå ett slag för SKR:s Öppen samordning för psykisk hälsa i kristid– stödlista och samordningsmöten. Här finns råd och stöd för olika målgrupper och behov i samband med covid-19.

 • Jag vill passa på och tipsa om de brukarorganisationer som finns och som varje dag jobbar för att aktualisera frågan suicid samt stödja människor på olika sätt - här är länkar till några av dem.

 • Vi vet att pågående pandemi påverkar människors psykiska hälsa. Jag fann en intressant artikel med koppling till Covid- 19 och hur man bör använda benämningen fysisk distansering istället för social distansering.


Senast uppdaterad: 2021-06-10 17:21