Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet Hoppa till chatbot

Delregional aktivitetsplan 2: Samsjuklighet

Ljusgrön cirkel med text Samsjuklighet

En förstudie genomförs under 2021 för att ta fram ett underlag för beslut om eventuell integrerad verksamhet för personer med samsjuklighet i Skaraborg. Parallellt pågår en forskningsstudie tillsammans med Högskolan i Skövde om samverkan för vuxna med samsjuklighet

Förstudien utförs av en brett tillsatt grupp och syftar till att ta fram förslag till integrerade arbetssätt och verksamheter i Skaraborg. Förslaget ska utgöra underlag för beslut om uppstart av sådana arbetssätt/verksamheter och/eller fördjupad förstudie inför uppbyggnad av gemensamt finansierad verksamhet. 

Förstudien ska hämta kunskap från pågående aktiviteter: Samsjuklighetsutredningen (nationell), regional kartläggning och delregionala forskning. Medel sätts undan för att underlätta eventuella beslut om integrerade arbetssätt och verksamheter i Skaraborg. 

Studien beräknas vara klar i slutet av 2021.

Aktuellt - senaste nyheter om Samsjuklighet

Kerstin Söderlund

Uvecklingsledare, Skaraborgs Kommunalförbund
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2021-06-10 18:01