Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Delregional aktivitetsplan 1: SIP/Samverkanskompetens

Ljusgrön cirkel med text SIP/Samverkanskompetens

Planen är att fortsätta stärka och utveckla arbetet med SIP på alla nivåer och bli en naturlig del i den nära vården och ett givet verktyg för ett personcentrerat förhållningssätt.

Det personcentrerade förhållningssättet och arbetet med SIP förutsätter att medarbetarna utvecklar en samverkanskompetens som ger dem kunskap och trygghet i sitt arbete så att den enskilde upplever sina vård- och stödinsatser som sömlösa. Därför slår vi samman medel för SIP och delregionala genomförandeplaner och aktiviteter. 

För att uppnå syftet är en koordinator anställd som planerar och verkar för fortsatta utbildningsinsatser, dialoger på delregional och lokal nivå samt identifierar behov av ytterligare insatser.  

Arbetet ska sammanföras med andra partsgemensamma aktiviteter kopplat till handlingsplan psykisk hälsa och vår delregionala aktivitetsplan för detta. Detta kommer att ske i samarbete med processtöd för hela vårdsamverkan Skaraborg. 

Samverkanskompetens Skaraborg - länk till sida

SIP i Skaraborg - länk till sida

Helene Öberg Brodén

Koordinator SIP/Samverkanskompetens
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Aktuellt

Från och med våren 2022 erbjuder Vårdsamverkan Skaraborg både grund- och fördjupningsutbildning i SIP-processen. Fördjupningsutbildningen genomförs lokalt i respektive kommun och först ut är Töreboda, Vara, Falköping och Karlsborg. Välkommen att anmäla dig till lämpligt tillfälle.

Robin Ahlm

Utvecklingsledare, Skaraborgs Kommunalförbund
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2021-10-22 10:24