Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Utredningar om samsjuklighet såväl nationellt, i länet och i Skaraborg - bildspel och info

Utredningar och studier kring samsjuklighet pågår på flera nivåer, såväl nationellt, på länsnivå och delregionalt i Skaraborg.

I januari 2023 är delbetänkandet till Samsjuklighetsutredningen klar. Delbetänkandet kommer att lämna förslag om förändringar i tvångsvårdslagstiftningarna LPT och LVM.

Huvudbetänkandet är klart och har lämnats över till regeringen Från delar till helhet. En reform för samordnade , behovsanpassade och personcentrerade insatser till personer med samsjuklighet, SOU 2021:93 (regeringen.se)

Regeringsbeslut väntas i januari 2024. Därefter föreslår utredningen att lagen ska börja gälla 2026 och ges några års omställningstid. I Skaraborg kommer samtal att inledas mellan parterna med start 2023.

Under Trepartskonferensen 2022 gick Eva Hallberg, Västra Götalandsregionen, igenom förslaget. Se Powerpoint-presentation: Samsjuklighetsutredningen – Från delar till helhet (2022-08-20)


Senast uppdaterad: 2023-01-02 10:33