Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Öppen samordning för psykisk hälsa i kristid – stödlista och samordningsmöten

Tecknad illustration av coronavirus

Jag vill slå ett slag för SKR:s Öppen samordning för psykisk hälsa i kristid– stödlista och samordningsmöten. Här finns råd och stöd för olika målgrupper och behov i samband med covid-19.

I ”Stödlista: Psykisk hälsa i kristid” finns en sammanställning av tillgängligt stöd på telefon, chatt eller via andra digitala kanaler riktat till barn, ungdomar, vuxna och äldre, kommuner och regioner, chefer och HR. I listan finns även exempel på aktiviteter i kommuner och regioner. Här finns också ett speciellt fokusområde om Suicid.

SKR genomför kontinuerligt samordningsmöten gällande barn, ungdomar, vuxna och äldre och med olika teman. Mötena är förlagda mellan 12:00-12:30, är föredömlig korta och matnyttiga och de är öppna för alla. Här kan du ta del av/dela med dig av aktuell forskning och metodutveckling, goda exempel etc.

Du som deltar kan göra din röst hörd under mötet och har även möjlighet att påverka innehållet i kommande möten. De senaste två gångerna har temat varit Våld i nära relation, bl.a. när det gäller äldre. Jag har samlat på mig material från samtliga möten så hör gärna av dig.

Här finns stödlistan!

Annette Holmberg
Utvecklingsledare Närhälsan
Projektledare Vårdsamverkan Skaraborg


Senast uppdaterad: 2021-09-03 15:10