Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Livsavgörande samverkan - tips om konferens 10 september

Fotograf: VGR/Martina Koch

Livsavgörande samverkan – en digital konferens på Suicidpreventiva dagen 10 september 2021. Tips för kick off/uppstart/inspiration för det fortsatta arbetet.

WHO:s årliga ”Suicidpreventiva dag” infaller den 10 september. Vartannat år sedan 1999 har Nationellt Centrum för Suicidforskning och Prevention (NASP) vid Karolinska Institutet tillsammans med andra aktörer arrangerat nationella nätverkskonferenser. I år skulle den 13:e Nationella Suicidkonferensen ägt rum i Stockholm men på grund av pandemin slås dessa båda evenemang ihop till en digital halvdagskonferens.
 
På programmet finns många intressanta och viktiga punkter: Primärvårdens roll för främjande av psykisk hälsa och suicidprevention, Suicidprevention ur ett tvärsektoriellt perspektiv – varför många aktörer behövs och Strategisk universell prevention och samordning på olika samhällsnivåer.

Temat  ”Livsavgörande samverkan” sätter fingret på det som är så avgörande för att vi ska få till ett mer framgångsrikt arbete med att förebygga suicid– förbättrad samsyn, samverkan och samarbete på alla nivåer. Problemet är komplex och ingen ensam äger frågan.

Att inte kunna åka till Stockholm och delta ”live” är tråkigt. Men det finns ekonomiska och tidsmässiga fördelar som ger fler möjlighet att delta. Dessutom är det fritt att välja ”konferensplats”. Att sitta för sig själv eller tillsammans med andra, fysiskt eller digitalt beroende på pandemiläget. Och man får delta även om man är lite snuvig!

Ifall inte datumet passar kommer konferensen i sin helhet att kunna ses någon vecka eller två efter sändningsdatumet. Därefter kommer vissa delar av den göras tillgängliga och läggas ut på webben.

Alla som har anmält sig meddelas när materialet finns att tillgå, eller så kan man hålla utkik på www.suicidprevention.se.

Kanske kan konferensen fungera som kick off/uppstart/inspiration för det fortsatta arbetet? Ta tillfället i akt och anmäl dig själv eller din arbetsplats/organisation!

Mer information och anmälan till konferensen Livsavgörande samverkan, den 10 september

 

Passar på att önska er alla en riktigt härlig midsommarhelg!

Annette Holmberg
Utvecklingsledare Närhälsan
Projektledare Vårdsamverkan Skaraborg


Senast uppdaterad: 2021-09-03 15:09