Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Konferens om anpassade måltider genomförd

På tisdagen den 2 april samlades cirka 100 deltagare på Valhall i Skövde för att delta i konferensen om anpassade måltider. Trots en snöstorm visade deltagarna sitt engagemang för att förbättra måltidsupplevelsen på skolor och förskolor i Skaraborg.

Under konferensen betonades vikten av att fokusera på barn och unga med olika medicinska behov som kräver specialanpassade måltider. Två centrala teman som genomsyrade diskussionerna var delaktighet och samverkan från barns och ungas perspektiv.

Konferensen markerade ett betydelsefullt steg framåt i processen för att ta fram en vägledning gällande medicinsk specialkost och anpassade måltider i Skaraborg. Denna vägledning, tillsammans med sjukvårdsintyg, förväntas vara klara och träda i kraft vid starten av höstterminen. Fortsätt att hålla koll på vår hemsida för ytterligare information.

Välkommen att ta del av bildspelen från konferensen: 2024-04-02: Konferens om anpassade måltider - Vårdsamverkan Skaraborg (vardsamverkan.se)

Nedan är några citat från deltagarna som reflekterar över vad de tog med sig från konferensen:

"Samverkan är nyckeln till framgång."

"Vi har en betydande uppgift framför oss när det gäller måltidsmiljön. Eleverna bör vara delaktiga i utvecklingen av denna."

"Det ser lovande ut med den gemensamma vägledningen. Vi ser fram emot att ta del av den."

"Jag har fått klarhet kring selektivt ätande."

"Det är positivt med samarbete mellan skolor och SkaS."

"Måltidsmiljön är av avgörande betydelse, ibland viktigare än själva maten. Eleverna måste känna sig trygga när de äter."

"Uppföljning och utvärdering är av yttersta vikt."

Den genomförda konferensen har tydligt bidragit till att lyfta fram viktiga frågor och skapa en gemensam förståelse för behoven kring anpassade måltider för barn och unga i Skaraborg.

Foton från konferensen

Konferens, scen och publik
Man presenterar konferens
Personal i köket vid konferensen

Senast uppdaterad: 2024-04-09 15:34