Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Aktuellt

Aktuellt från Vårdsamverkan Skaraborg - alla nyheter visas nedan.

Senaste nyheterna från Vårdsamverkan Skaraborg

 • Efter att de operativa ledningsgrupperna (OLG) avskaffats och Vårdsamverkan Skaraborg antagit en ny strategisk plan har behovet av lokala grupper i varje kommun uppmärksammats. Dessa finns till stor del redan och hanterar frågor mellan vårdcentral och kommun med flera.

 • Nu söker Närhälsan Skaraborg en koordinator för arbete med Rätt stöd till psykisk hälsa. Placeringsort: Skövde. Omfattning: Heltid. Anställningsform: Tidsbegränsad anställning.

 • Mini-Maria är en integrerad öppenvårdsmottagning för ungdomar upp till 21 år med rådgivning och tidiga insatser när det gäller risk- och skadligt bruk av alkohol, droger och spel om pengar som under 2023 byggs upp i Skaraborg. Vårdsamverkan Skaraborg deltar i arbetet som nu kommit så långt att rekrytering av personal är påbörjad.

 • Vårdsamverkan Skaraborg välkomnar dig som använder Samordnad individuell planering vid samverkan kring enskilda personer till en heldagskonferens på Skövde Science Park onsdagen 11 oktober.

 • Onsdagen 15 mars genomfördes 2023 års Partssamverkanskonferens. Cirka 110 verksamhetsföreträdare från olika verksamheter i Skaraborg som samverkar kring målgruppen barn och unga deltog på plats i Science Park Skövde. Dessutom följdes dagen hela tiden via video-länk av ytterligare cirka 30-talet anslutningar.

 • Hanna Brunskog är barnsjuksköterska och projektledare. Foto: Bild och Media/Skaraborgs Sjukhus

 • Tidiga, samordnade insatser från både kommun och region ska förhindra att unga hamnar i ett beroende. Mini-Maria är en mottagning för ungdomar upp till 21 år med rådgivning och tidiga insatser när det gäller risk- och skadligt bruk av alkohol, droger och spel om pengar.

 • Välkommen till en konferens för alla medarbetare som samverkar kring barn och unga inom kommunal eller regional verksamhet via Partssamverkan och/eller i direkt verksamhet!

 • Den 8 november 2023 genomfördes årets trepartskonferens i Skaraborg. Nu kan du ta del av presentationsmaterialet.

 • I samarbete med Suicide Zero och VGR kommer kommunerna i Skaraborg att anordna föreläsningar i ”Våga fråga" och "Livsviktiga snack” under perioden november 2022–januari 2023.

 • Fredagen 11 november bjöd Vårdsamverkan Skaraborg in socialtjänst, tandvård och hälso- och sjukvård till ett möte för dialog kring det lagstadgade kravet på genomförande av hälsoundersökningar av barn och ungdomar som placeras av socialtjänsten.

 • En väg in (EVI) är en ny enhet i Västra Götalandsregionen som startade den 15 mars 2022. Vår uppgift är att hjälpa barn och unga (0–17 år) med psykisk ohälsa som saknar pågående vårdkontakt, att hitta rätt i vården. Både barn och ungdomar, deras anhöriga och personal som möter dem i sitt arbete är välkomna att ringa till oss på En väg in via telefon (010-435 86 50) för råd och stöd samt för hänvisning till lämplig vårdnivå. Vi på En väg in bedömer även alla remisser som kommer till BUP inom Västra Götalandsregionen.

 • Vårdsamverkan Skaraborg har tagit fram och beslutat om en överenskommelse kallad ”Samverkan suicidprevention - Vi bygger starka kedjor”.

 • Rutin för direktinläggning på sjukhus är framtagen för att patienter som har hemsjukvård eller SÄBO skall kunna direktinläggas på vårdavdelning utan att gå via akuten.


Senast uppdaterad: 2021-12-17 17:40