Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Hjälpmedel i Västra Götaland

Startsida för sidor om hjälpmedel och förbrukningsartiklar (även benämnt läkemedelsnära produkter) som avses att användas i vardagsmiljö av patienter och brukare i Västra Götaland. Från samtliga sidor om hjälpmedel i Västra Götaland omfattar sökfunktionen, uppe till höger, enbart sidorna om hjälpmedel.

Avtal och överenskommelser för försörjning av hjälpmedel och förbrukningsartiklar

Västra Götalandsregionen (VGR) och de 49 kommunerna i Västra Götaland samarbetar i hjälpmedelsfrågor. I detta avsnitt finns information om olika avtal mellan VGR och kommunerna och överenskommelse om medicintekniska hjälpmedel inom VGR. Här nås sidor om avtal och överenskommelser både inom hälso- och sjukvård och inom socialtjänstens område.

Försörjare och Primärvårdens hjälpmedelsenhet

Erfarenhetsutbyte och stödmaterial kring hjälpmedel

Möjlighet till erfarenhetsutbyten för kommuner och vårdgivare som arbetar med personliga hjälpmedel. Syftet är att underlätta implementering av nya hjälpmedel och ge goda exempel på arbetssätt som underlättar för verksamheter.

Kontakt vid hjälpmedelsfrågor

Senast uppdaterad: 2024-06-28 13:36