Länsgemensamt utvecklingsarbete
Tre övergripande perspektiv
Det länsgemensamma utvecklingsarbetet innebär att identifiera, prioritera och genomföra arbete inom områden av betydelse på länsnivå.
Det länsgemensamma utvecklingsarbetet utgår från prioriterade områden i Färdplan – länsgemensam strategi för god och nära vård.
Det länsgemensamma utvecklingsarbetet stöds av:
- Länsgemensam utvecklingsplan med beskrivning av ansvar, struktur samt berednings- och beslutsprocess
- Systematisk presentation på Vårdsamverkans hemsida av utvecklingsbehoven, med redogörelse för vilken fas de befinner sig i
Läs Länsgemensam utvecklingsplan nära vård i sin helhet här.
Syfte
Det länsgemensamma utvecklingsarbetet ska leda till en långsiktig och hållbar hälsa, vård och omsorg genom förflyttningen till en god och nära vård.
Utvecklingsbehov
Ett flertal områden har uppmärksammats och identifierats som utvecklingsbehov vid framtagandet av Färdplanen och under revideringen av Hälso- och sjukvårdsavtalet med tillhörande överenskommelser samt vid uppdraget att beskriva primärvårdsuppdraget.
I takt med omställningen och utvecklingen kommer även nya behov identifieras. Nya länsgemensamma behov omhändertas i en berednings- och beslutsprocessen gemensam för Vårdsamverkan Västra Götaland.
Satsningarna inom länsgemensam vårdsamverkan
Under de tre övergripande perspektiven hittar du prioriterade områden och under varje prioriterat område kan du följa de prioriteringar och satsningar som sker inom länsgemensam vårdsamverkan.