Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Avtal gällande hjälpmedel som utgör grundutrustning i kommunala verksamheter

Vissa verksamheter, exempelvis biståndsbedömt särskilt boende, dagverksamhet, daglig verksamhet, vårdenheter, förskolor och skolor, ska ha en grundutrustning av hjälpmedel som gör att miljön motsvarar behoven hos dem som vistas där. Dessa hjälpmedel ska inte behöva omfattande individuell inställning eller anpassning som kräver hälso- och sjukvårdskompetens och/eller teknisk kompetens. De ska utan större svårigheter kunna användas av en eller flera personer som vistas i verksamheten. Varje huvudman beslutar själv vad som ingår i grundutrustningen.

Vid sidan av avtal och överenskommelser för personliga hjälpmedel finns det för medverkande kommuner och verksamheter i Västra Götaland möjlighet att under avtalsperioden köpa och hyra grundutrustning samt beställa service av denna från Hjälpmedelscentralen. Det omfattar hjälpmedel inom ordinarie sortiment till kommunernas verksamheter i Västra Götaland.

Avtal gällande hjälpmedel som utgör grundutrustning i kommunala vårdgivares egna verksamheter.

Information om beställningsrutiner och instruktioner kring grundutrustning finns på Hjälpmedelscentralens webbplats.

Kontakt vid hjälpmedelsfrågor

Senast uppdaterad: 2024-01-03 11:31