Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Avtal gällande hjälpmedel som utgör grundutrustning i kommunala verksamheter

Enligt Handboken för förskrivning av personliga hjälpmedel ska, utöver de hjälpmedel som förskrivs, verksamheter såsom biståndsbedömt särskilt boende, dagverksamhet, vårdenheter, förskolor och skolor ha en grundutrustning av hjälpmedel som gör att miljön motsvarar behoven hos dem som vistas där. Denna grundutrustning ska inte behöva omfattande individuell anpassning och ska utan större svårigheter kunna användas av de personer som vistas i verksamheten.

Vid sidan av samarbetsavtal och överenskommelser för personliga hjälpmedel finns det för medverkande kommuner och verksamheter i Västra Götaland möjlighet att under avtalsperioden köpa och hyra grundutrustning samt beställa service av denna. Det omfattar hjälpmedel inom ordinarie sortiment till kommunernas egna verksamheter i Västra Götaland.

[PDF] Avtal gällande hjälpmedel som utgör grundutrustning i kommunala vårdgivares egna verksamheter.

Kommuner som tecknat avtalet och deras kontaktpersoner [Länk till Hjälpmedelscentralens webb]

Information om rutiner om grundutrustning på Hjälpmedelscentralens webbplats [Länk]

Senast uppdaterad: 2023-08-31 10:57