Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Rekonditionering

Rekonditionering är de åtgärder som utförs på ett återlämnat hjälpmedel innan det kan levereras på nytt.

Rekonditionering är de åtgärder som utförs på ett återlämnat hjälpmedel innan det kan levereras på nytt.

Hjälpmedelscentralen ska verka för återanvändning av returnerade produkter i den mån det går att förena med miljö-, säkerhets-, ekonomi och kvalitetskrav. Rekonditionering ska utföras enligt tillverkarens instruktioner och med delar/material som uppfyller tillverkarens specifikationer.

För att öka återanvändningen så ska det vid beställning i första hand levereras ett rekonditionerat exemplar av beställd specifik produkt. För vissa produkter ges förslag på likvärdig produkt för att synliggöra det som finns i lager och för att öka omsättning samt minska lagervolymer.

Alla återlämnade hjälpmedel med funktionshyra ska återlämnas till och återtas av Hjälpmedelscentralen, som också bedömer när utrangering ska ske.

Utrangering är när ett hjälpmedel permanent tas ur drift. Hjälpmedelscentralen ansvarar för att kassering görs på ett miljövänligt sätt.

 

Senast uppdaterad: 2024-01-02 10:37