Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Montering/demontering

Hjälpmedelscentralen ska efter beställning montera/installera/demontera hjälpmedel i patients bostad.

Hjälpmedelscentralen ska efter beställning montera/installera/demontera hjälpmedel i patients bostad.

Det finns följande alternativ för montering/installation och demontering/avinstallation:

1) Åtgärd ska beställas då teknisk kompetens krävs och ingår då i funktionshyran. Till exempel UVB-lampor för helkropp.

2) Åtgärd kan beställas genom arbetsorder och ingår i funktionshyran, men förskrivare som har tillräcklig kompetens kan välja att utföra själv. Till exempel stationär syrgaskoncentrator.

3) Åtgärd kan beställas, men ingår inte i funktionshyran utan debiteras beställande enhet. Till exempel portabel syrgaskoncentrator.

Vad som gäller för olika hjälpmedel, framgår i artikelinformationen i webSesam.

Förskrivaren beställer hjälpmedlet och gör en arbetsorder i webSesam. Leveranstid för montering följer ordinarie leveranstid.

Länk till instruktion för val av arbetsorder för montering i samband med leverans
(Hjälpmedelscentralens hemsida)

Hjälpmedelscentralens personal gör inga individuella inställningar samt doseringar på hjälpmedel vid leverans, dock med undantag för stationära syrgaskoncentratorer. Vårdgivaren ansvarar för att alla inställningar och doseringar är korrekta utifrån förskrivning och patientens behov.

Hjälpmedelscentralens personal ska vid behov flytta befintliga möbler till ett annat rum inom samma plan i bostaden för att kunna montera/installera de förskrivna hjälpmedlen.

Senast uppdaterad: 2024-01-02 09:47