Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Anpassning

Anpassning av hjälpmedel avser de åtgärder som krävs för att det ska passa den enskilde patienten.

Anpassning ska ske inom de ramar som tillverkaren anger och kan uppnås genom att hjälpmedlet förses med tillbehör som anvisas av tillverkaren, kombineras med andra hjälpmedel som tillverkaren medger eller genom justering av inställbara funktioner.

Det ingår i förskrivarkompetensen att kunna utföra sådana anpassningar som beskrivs i hjälpmedlets bruksanvisning/brukarmanual/förskrivarmanual.
Det är viktigt att förskrivaren har beredskap för att medverka vid anpassningen så att patienten får ett hjälpmedel som är inställt för det personliga behovet.

Tjänsten anpassning kan normalt inte beställas till köpprodukter. Tillfälliga undantag kan förekomma, vilket i så fall framgår i artikelinformationen i webSesam.

Hjälpmedelscentralen ska anpassa hjälpmedel enligt förskrivarens anvisning.

Anpassning av produkt ska göras i Hjälpmedelscentralens lokaler. Om detta inte är möjligt ska anpassning utföras i den miljö där patienten vistas alternativt hämtas/lämnas av Hjälpmedelscentralen.

Välja rätt arbetsordertyp i webSesam - Se information på sidan Konsultion/Guide vid val av arbetsorder på Hjälpmedelscentralens webbsida

Senast uppdaterad: 2024-01-02 09:38