Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Närvård Skaraborg en av tre finalister till Innovationspriset 2016

Bland femtio nomineringar valdes Närvård Skaraborg ut som en av tre finalister till SKL och Vinnovas Innovationspris. Närvård Skaraborg är modellen som spridit sig utanför vårdsamverkansområdet och nu breddinförs i hela Västra Götaland under namnet Mobil närvård.

SKL och VINNOVA vill med det nyinstiftade priset uppmärksamma offentliga aktörer som skapat goda förutsättningar för innovation och gjort skillnad. Vinnaren av Innovationspriset tillkännagavs under Innovationsdagen 2016 den 21 september och blev Trelleborgs kommun, för medborgaranpassad digitalisering av försörjningsstöd.

Juryns motivering om Närvård Skaraborg:
För ett ambitiöst och uthålligt arbete med att möta en av vården och omsorgens största utmaningar: att tillsammans, över organisationsgränser, sluta upp kring individer med omfattande vårdbehov. De har etablerat ett effektivt och hållbart samarbete som tillvaratar medarbetarnas kompetens och överbryggar organisatoriska hinder. Modellen har stor spridningspotential. 

Läs mer om övriga finalister och priset på skl.se


Senast uppdaterad: 2018-04-18 15:03