Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Mobil närvård på Allmänläkardagarna 2017

Varje år ordnar KursDoktorn, en fortbildningsenhet inom Närhälsan Västra Götalandsregionen, Allmänläkardagarna. Konferensen som pågår i tre dagar vänder sig till specialister i allmänmedicin och är öppen för kollegor från hela landet. Allmänläkardagarna 2017 hölls den 25-27 januari i Skövde och med som utställare var Mobil närvård Västra Götaland.

Årets konferens bjöd på ett fullspäckat program med föreläsningar av bland andra Göran Stiernstedt, infektionsläkare, särskild utredare för Regeringen, f d chef för vård och omsorg på SKL, Allan Linnér, Radiopsykologen i Sveriges Radio P1 och Malin André, allmänläkare, Dalarna. Konferensens inledningstalare var Charlotte Barouma från Wästerläkarna, projektledare för Mobil närvård i VästerHAFvet (Västra Göteborg och Askim-Frölunda-Högsbo). Charlotte och fyra andra läkare inom Mobil närvård var även på plats som ambassadörer för modellen och framtidens läkaryrke, mobil hemsjukvårdsläkare. Kjell Emilsson från Alingsås, Åsa Ekberg från Skaraborg, Maria Johansson från Uddevalla och projektledaren Nils-Gunnar Främberg från Skaraborg gjorde en strålande insats. 

Mobil närvårds medverkan var lyckad och många konferensdeltagare var nyfikna på arbetssättet. 


Senast uppdaterad: 2018-04-18 15:03