Nyheter
Alla nyheter
-
VGR Fokus, Västra Götalandsregionens digitala nyhetskanal, lyfter fram Vårdsamverkans arbete inom suicidprevention.
-
Den 12 september ställde sig Ledningsgruppen för samverkan (LGS) bakom förslaget på reviderad trygghetsordinationsblankett, framtagen av Temagrupp Äldre i samverkan.
-
Vi välkomnar alla SIP-utbildare i Göteborgsområdet till två digitala nätverksträffar i höst. Syftet är att erbjuda erfarenhetsutbyte med andra SIP-utbildare och få inspiration samt kunskapspåfyllnad i uppdraget som SIP-utbildare!
-
Tillämpningsanvisningar i Göteborgsområdet för Överenskommelse om Samverkan för barns och ungas hälsa har reviderats och finns nu publicerat på hemsidan.
-
Nu finns en framtagen folder för utskrift som handlar om stöd och råd vid suicidprevention.
-
Det finns nu en delregional rutin för förskrivning av hjälpmedel i samband med utskrivning som börjar gälla från 2024-06-01 till och med 2025-06-01. Nedan kan du ta del av ett inspelat informationstillfälle om rutinen.
-
I maj månad har vi publicerat ett nytt utseende på Vårdsamverkan i Göteborgsområdets startsida. Välkommen att läsa mer om arbetet samt lämna feedback här.
-
Under våren gjordes en uppföljning av NOSAM-strukturen genom en enkät. Nu finns en sammanställning av resultatet som du kan ta del av.
-
I mitten av mars träffades SIP-utbildare i Göteborgsområdet för erfarenhetsutbyte samt ett tillfälle för inspiration och kunskapspåfyllnad i uppdraget som SIP-utbildare.
-
Nu kan du ta del av sammanställningen av avvikelser i samverkan under 2023.
-
YAM riktar sig till ungdomar i åldersgruppen 13–17 år och syftar till att öka kunskapen om psykisk hälsa och ohälsa. Nu söker vi deltagande skolor för höstterminen 2024 och vårterminen 2025.
-
Vi är glada att meddela uppstart av projektet "En ny form på in- och utskrivningsprocessen i Göteborgsområdet". Bakgrunden till projektet är det ökande antalet samverkansavvikelser som har visat på brister i vårdkedjan, ofta till följd av bristande information och kommunikation mellan vårdgivare.
-
Vi välkomnar alla SIP-utbildare i Göteborgsområdet till digital nätverksträff för erfarenhetsutbyte med andra SIP-utbildare och inspiration samt kunskapspåfyllnad i uppdraget som SIP-utbildare.
-
Medlen avser att stödja projekt som involverar två eller fler samarbetsparter (kommun och region) och som adresserar och främjar förbättrad psykisk hälsa och hantering av missbruk inom ramen för överenskommelse om psykiska funktionsnedsättningar och personer med missbruk av alkohol och droger och spel om pengar.
-
2024-01-25 fastställde Ledningsgruppen i samverkan (LGS) årsrapporten och ekonomiskt bokslut för 2023.
-
Barn och unga placerade i samhällsvård har samma rätt till tandvård och hälso- och sjukvård samt kontinuerlig skolgång som alla andra barn. Den 26:e oktober 2023 arrangerades en konferens med syfte att stärka dessa barns rättigheter, med fokus på hälsa och samverkan.
-
Vill du, som chef eller ledare, lära dig mer om vad SIP handlar om? Då finns nu en framtagen utbildningsfilm som ger dig en introduktion i detta.
-
Under det senaste politiska mötet, där fokus låg på att revidera och förbättra samverkansplanens innehåll, antogs en ny samverkansplan för perioden 2024–2025.
-
Vi vill påminna er om att det snart är dags att skicka in årsrapporterna för verksamhetsåret 2023. Deadline för inskick är den 10 januari 2024.
-
Samverkansdialog för SAMSA-användare 7 november ställs in på grund av för få anmälda deltagare.
-
Göteborg, 13 september 2023 - Under en halvdag av intensiva diskussioner och planering samlades Politiskt samråd, Ledningsgruppen för samverkan (LGS), Beredningsgruppen, NOSAM ordförande samt stödfunktioner för samverkan mellan kommun och sjukvård i Göteborgsområdet i Chalmersska huset i Göteborg. Fokus för mötet var att diskutera hur Samverkansplanen för 2024–2025 ska se ut, med utgångpunkt i den nuvarande planen och med ett öga på framtiden inom samverkansområdet.
-
Utvecklingsgrupp SAMSA bjuder in till Samverkansdialog för SAMSA-användare inom kommun och region i Göteborgsområdet hösten 2023. Datum 7 november samt 30 november.
-
Den 5 september samlades över 100 personer på plats i Lagerbladet, tillsammans med drygt 90 digitala deltagare, för att fördjupa sig i temat SIP Äldre. Denna hybrida heldagskonferens var ett samarbete mellan Temagrupp Äldre och utvecklingsledare för SIP i Göteborgsområdet, med målet att stärka äldres rätt till delaktighet och främja en god samverkan kring äldre invånare.
-
Nu finns ett detaljerat program för Spridningskonferens och dialog 26 oktober 2023 att ta del av.
-
Anmälan är nu öppen till utbildningen Aktion livräddning 23 november 2023.
-
I november kommer Utvecklingsgrupp SAMSA anordna två samverkansdialoger; 7 november och 30 november.
-
Välkommen till Mötesplats Primärvård – en dag med kunskap, möten och inspiration för dig som arbetar i eller leder kommunal eller regional primärvård! Datum: 24 oktober 2023.
-
I våras beslutade ledningsgruppen för samverkan att starta upp den nya temagruppen Rehabilitering och habilitering. Nu finns minnesanteckningar från uppstartsmötet publicerade.
-
Nästa vecka hålls en heldagskonferens med fokus på SIP (äldre) som verktyg för samverkan och för delaktighet. Anmälan är stängd men möjlighet att delta digitalt finns då hela dagen kommer livesändas.
-
Välkommen på spridningskonferens och dialog för att främja hälsa och samverkan för barn och unga placerade i samhällsvård 26 oktober 2023.
-
YAM riktar sig till ungdomar i åldersgruppen 13–17 år och syftar till att öka kunskapen om psykisk hälsa och ohälsa. Nu söker vi deltagande skolor för vårterminen 2024.
-
Välkommen på en heldagskonferens med fokus på SIP som verktyg för samverkan och för delaktighet. SIP är individens plan, inte verksamheternas. Vad är viktigt för dig?
-
Under våren har Utvecklingsgrupp SAMSA anordnat två samverkansdialoger; 25 april och 30 maj.
-
Välkommen på konferens och dialog 26 oktober 2023.
-
Välkommen att ansöka om medel till insatser riktade mot barns och ungas psykiska hälsa, i enlighet med målen i Handlingsplan Psykisk hälsa i Västra Götaland för barn och unga (2018–2024). Skicka in ansökan senast den 3 september 2023.
-
Vilken konferens det blev! Tusen tack till alla er som denna soliga fredag på Möllan i Mölndal bidrog till goda samtal med intressanta och utvecklande frågor, reflektioner och tips för att göra barn mer delaktiga!
-
Sahlgrenska Universitetssjukhusets kvalitetspris gick till Personcentrerad mobil röntgen som är ett samverkansprojekt mellan region, kommun och patientföreträdare och verksamheterna Radiologi samt Ambulans och prehospitalvård. Grattis!
-
Vi är stolta över att kunna presentera vår populärversion av årsrapporten för det gångna året. Denna version sammanfattar kortfattat vad som genomförts inom samverkans olika forum.
-
Vid fallskador med misstänkt höftskada hos boende på Vård- och omsorgsboende (VOB) och boende med särskilt stöd (BMSS), har radiologin vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) möjlighet att utföra röntgenundersökning hemma hos den drabbade personen. Tjänsten finns tillgänglig vardagar 07.30–15.30 i Göteborgs Stad, Mölndals Stad, Härryda kommun, Partille kommun och Öckerö kommun.
-
Temagrupp Barn och unga vill rikta ett varmt TACK till alla som deltog under spridningskonferensen den 13 maj!