Samverkan vid in- och utskrivning
Samverkan vid utskrivning är den lag som reglerar in- och utskrivningsprocessen för personer som har behov av insatser efter utskrivning från slutenvården (vård på sjukhus). Syftet med lagen är att patientens övergång från slutenvård till öppenvård ska vara trygg och säker.
In- och utskrivningsprocessen är ett prioriterat fokusområde i Samverkansplan för Göteborgsområdet. Temagrupperna arbetar med fokusområdet och Utvecklingsgrupp SAMSA har ett särskilt uppdrag att utveckla processen, bland annat genom att analysera inrapporterade brister i samverkan, identifiera förbättringar och ta fram förslag på åtgärder.
Länsgemensamt arbete i Västra Götaland
Västra Götalandsregionen och VästKom har gemensamt tagit fram och beslutat tre övergripande dokument: Överenskommelse, riktlinje och rutin. Dessa tydliggör huvudmännens gemensamma ansvar för en trygg och säker övergång vid utskrivning från slutenvården. Hälso- och sjukvårdsavtalet, som legat till grund för framtagandet av de styrande dokumenten.
Delregionalt i Göteborgsområdet
Handlingsplan 2023 Utvecklingsgrupp SAMSA för arbetet med in- och utskrivningsprocessen i Göteborgsområdet
SIP, Samordnad individuell plan
”Det du behöver veta inför din utskrivning”
Patientfolder för utskrift med information om in- och utskrivning från sluten vård, fast vårdkontakt, planeringsmöte, SIP m.m.