Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

SIP - Samordnad individuell plan

SIP-processen

SIP-processens sex steg: Upptäck behov, Förbered, Kalla/bjud in till SIP-möte, SIP-möte, Följ upp, Avsluta. Fördjupad information om SIP-processen.

Samordnad individuell plan (SIP) ska upprättas tillsammans med individen i de fall då insatser från socialtjänst och hälso- och sjukvård behöver samordnas.

När en person behöver hjälp och stöd från både kommun och region, och kanske även andra aktörer, ska alla insatser alltid utgå från individen och dennes behov. Att använda SIP-processen som struktur för individsamverkan skapar ett helhetsperspektiv kring personer som ges insatser.

Syftet med SIP är att åstadkomma det som eftersträvas i personcentrerad vård, i likvärdig socialtjänst, individanpassade insatser och i den förflyttning som finns i intentionen med nära vård och omsorg.

Riktlinje för SIP i Västra Götaland

Mallar

Alla SIP-mallar och formulär för alla åldrar hittar du på Mallar och formulär - Vårdsamverkan i Västra Götaland

Senast uppdaterad: 2024-04-23 11:07