Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

SIP Äldre

Våra äldres behov är ofta komplexa och det kan då vara viktigt att samordna de olika insatserna för att möta individens behov och för att uppnå god och nära vård.

Stöd och information kan behövas för att få den enskildes kontakter med socialtjänst och hälso- och sjukvård samordnade och detta görs enkelt i en samordnad individuell plan, SIP.

I första hand ska SIP utföras i vårt digitala IT-verktyg SAMSA men även parter som inte har tillgång till systemet ska inkluderas och då kan SIP-underlag skrivas ut ur systemet.

Den fasta vårdkontakten har en viktig roll i SIP-processen. Länsgemensam riktlinje om in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård styr den delen av samarbetet i vårdkedjan men upptäcks behov hos redan kända individer kan den som upptäcker behov efter samtycke från patient initiera en SIP. Läs mer i Riktlinjen för SIP.

Mer information om Temagrupp Äldre

Temadag SIP Äldre 5 september 
Nu kan du ta del av inspelningar och övrigt material från Temadrag SIP äldre 5 september 2023: Temadag SIP Äldre den 5 september 2023

Camilla Lundqvist

Processledare Temagrupp Äldre + Temagrupp Rehabilitering och habilitering
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2024-02-08 13:48