Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Temadag SIP Äldre den 5 september 2023

Den 5 september samlades över 100 personer på plats i Lagerbladet, tillsammans med drygt 90 digitala deltagare, för att fördjupa sig i temat SIP Äldre. Denna hybrida heldagskonferens var ett samarbete mellan Temagrupp Äldre och utvecklingsledare för SIP i Göteborgsområdet, med målet att stärka äldres rätt till delaktighet och främja en god samverkan kring äldre invånare.

 • Presentation Temadag SIP Äldre
  Bild 1 av 10
 • Presentatör
  Bild 2 av 10
 • Presentatör
  Bild 3 av 10
 • Talare på scen
  Bild 4 av 10
 • Panelsamtal
  Bild 5 av 10
 • Panelsamtal
  Bild 6 av 10
 • Talare på scen
  Bild 7 av 10
 • Talare på scen
  Bild 8 av 10
 • Sal med publik
  Bild 9 av 10
 • Frida och Eva
  Bild 10 av 10

Dagen blev en kraftfull, inspirerande och kunskapsrik upplevelse där vi delade många framgångsrika erfarenheter av samverkan och användbara tips för ett effektivt SIP-arbete. Engagemanget för våra äldre invånares hälsa och vikten av deras delaktighet i sin vård och omsorg lyftes fram både genom muntliga diskussioner och skriftliga reflektioner. Ledamöter i Temagrupp Äldre betonade vikten av att börja använda SIP och inte vänta med detta. Öckerö inspirerade oss att arbeta som ett team och som kollegor, oavsett vår organisatoriska tillhörighet – vilket gör samverkan roligare. Det pågår nu en stärkt insats för en kvalitativ SIP-process i Göteborgsområdet, och arbetet är i gång och rullar!

Missade du konferensen? Oroa dig inte, du kan ta del av dagen genom att titta på våra inspelade filmavsnitt nedan och även ta del av medföljande dokument, inklusive kloka svar från konferensdeltagarna.

Vi vill rikta ett varmt tack till alla som deltog, både fysiskt och digitalt, på scenen, bredvid den och i publiken! I inledningen kan du lyssna för att höra vilka deltagare som var med och bidrog med sin kompetens och bredd.

/ Temagrupp Äldre, Eva Nilsson och Frida Palm

Ord från deltagare – Förväntningar på konferensen

"Se nya perspektiv och få konkreta verktyg. Fördjupade insikter om SIP."

"Få inspiration till fortsatt arbete med äldre och SIP."

"En bra dag med många nya kontakter och att öka min kompetens om SIP och samverkan."

"Lyckade exempel på samverkan. Erfarenheter från andra: hur gör ni med SIP i er verksamhet."

"Inspirera och bli inspirerad - känna kraften i att vi är många."

Ord från deltagare – Vad deltagare tog med sig därifrån

"Mycket givande och bra tips!"

"Bra tydlig övergripande information. Inspiration om hur vi kan förbättra vårt arbete med de äldre sköra. Känner mig mer kompetent."

"Att det kan vara kul att samverka och spännande att få testa SIP som verktyg."

"Tankevurpor och nytänk."

Senast uppdaterad: 2023-10-11 12:50