Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

SIP för Chefer och ledare

Vill du, som chef eller ledare, lära dig mer om vad SIP handlar om? Då finns nu en framtagen utbildningsfilm som ger dig en introduktion i detta.

Utbildning om SIP för chefer och ledare

Filmen är framtagen på uppdrag av Ledningsgrupp för samverkan enligt den delregionala implementeringsplanen för SIP som fastställdes 2021.

Filmen riktar sig till dig som är chef eller ledare inom kommun, region och skola/förskola. Målet med filmen är att stötta er till mer kunskap och förståelse om SIP, samverkan och delaktighet.

Utbildningsfilmens innehåll

Utbildningsfilmen heter Information riktat till chefer och ledare: Stärkt arbete med SIP i Göteborgsområdet. Filmen är uppdelad i avsnitt, som du ser här nedan. Det går bra att ta del av filmen i sin helhet, eller gå igenom avsnitt för avsnitt. Starttider och omfattning för varje avsnitt listas nedan. Vi uppmuntrar dig till att ta använda filmen dels för egen del, men också med fördel i grupp till exempel i ledningsgrupp eller dylikt.

  • Inledning ca 8 min
  • Ledningens betydelse ca 4 min (startar 0:08:19)
  • Samverkan och delaktighet ca 22 min (startar 0:12:38)
  • SIP-processen, styrdokument och implementering ca 21 min (startar 0:34:34)
  • När det brister i samverkan – samverkansavvikelser ca 7 min (startar 0:55:40)
  • Sammanfattning och reflektion ca 7 min (startar 1:02:40)

Innan du börjar: Reflektionsdokument som stöd under utbildningen

Vi har skapat ett stöddokument som är till för dig som ser filmen. Detta reflektionsdokument syftar till att du ska kunna följa med i filmen lättare, och skriva ner dina tankar och funderingar under informationens gång. Till varje avsnitt ställer vi reflektionsfrågor och du har även plats för egna anteckningar.

Du kan antingen skriva ut detta dokument, eller skriva dina svar och reflektioner direkt i dokumentet. Pausa gärna filmen efter varje avsnitt och svara på reflektionsfrågorna som vi ställer.

Reflektionsdokument Stärkt arbete med SIP i Göteborgsområdet (pdf)

Reflektionsdokument Stärkt arbete med SIP i Göteborgsområdet (word)

Utbildningsfilmen

Presentationen innehåller länka som det hänvisas till i filomen: Du har ta del av presentationmaterialet här: Presentation: Stärkt arbete med SIP i Göteborgsområdet – Information riktat till chefer och ledare

Efter utbildningen: Kort utvärdering av filmen

Vi blir väldigt tacksamma och glada om du kan ta en minut till att besvara vår utvärdering, efter att du har sett filmen. Det är mycket värdefullt för oss!

Utvärdering av utbildningsfilm

Vi blir väldigt tacksamma och glada om du kan ta en minut till att besvara vår utvärdering, efter att du har sett filmen. Det är mycket värdefullt för oss!

Frida Palm

Utvecklingsledare och delregional SIP-koordinator
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Eva Nilsson

Utvecklingsledare i samverkansverktyg med fokus på stärkt brukarmedverkan
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2024-02-08 14:12