Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Projekt: En ny form på in- och utskrivningsprocessen

På den här sidan hittar du mer information om det pågående projektet "En ny form på in- och utskrivningsprocessen i Göteborgsområdet".

Vi är glada att du har hittat hit och är intresserad av att lära dig mer om detta spännande projekt. Nedan kan du ta del av en sammanfattning av vad projektet handlar om och vilka mål vi strävar efter att uppnå, samt aktuell status just nu.

Om projektet

I januari 2024 beslutade ledningsgruppen i samverkan att stödja förslaget från UG SAMSA om att inleda projektet "En ny form på in- och utskrivningsprocessen i Göteborgsområdet". Bakgrunden till detta beslut är det ökande antalet samverkansavvikelser som har visat på brister i vårdkedjan, ofta till följd av bristande information och kommunikation mellan vårdgivare. Genom detta projekt strävar vi efter att ta itu med dessa utmaningar och förbättra förutsättningarna för en fungerande vårdkedja där SIP (Samordnad Individuell Plan) är en integrerad del av in- och utskrivningsprocessen.

Uppdragshandling för arbetsgrupp för delregional rutin för in och utskrivningsprocessen inklusive SIP i Göteborgsområdet 2024

Presentationsmaterial: Info om projektet En ny form på in-och utskrivningsprocessen

Mål och syfte

Projektet har flera viktiga mål, inklusive:

  • Skapa en nulägesbeskrivning och analys: Vi kommer att genomföra en grundlig genomgång av den nuvarande in- och utskrivningsprocessen i Göteborgsområdet för att identifiera eventuella brister och utvecklingsområden.
  • Framtagande av delregional rutin: Vi strävar efter att utveckla en enhetlig och effektiv rutin för in- och utskrivningsprocessen som kan tillämpas över hela delregionen.
  • Implementeringsplan: Projektet kommer att ta fram en detaljerad plan för implementering för att stödja verksamheterna i samverkansområdet och säkerställa en smidig övergång till den nya rutinen.

Aktuell status

I nuläget pågår upphandling med tjänstedesignbolag för att säkerställa att projektet får bästa möjliga expertis och stöd. Vi kommer kontinuerligt att uppdatera denna webbplats med information om projektets framsteg och kommunicera viktiga meddelanden till chefer och ledare via informationsbrev.

Kontakta oss

Om du har några frågor eller vill veta mer om projektet är du välkommen att kontakta projektledare, se kontaktuppgifter nedan.

Ingemar Blomqvist

Samordnare och ordförande för delregional utvecklingsgrupp SAMSA
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Camilla Lundqvist

Processledare Temagrupp Äldre + Temagrupp Rehabilitering och habilitering
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2024-04-02 13:50