Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Nätverkskarta

Läs om hur du kan använda Nätverkskartan som ett stöd vid arbete med SIP.

Så här använder du nätverkskartan

Använd cirkelbilden som finns för utskrift längre ned.

Individen själv, dvs fokuspersonen, sätter sig själv i mitten av kartan och ritar sitt nätverk genom att placera de som ska vara med på kartan på ett visst avstånd från sig själv. De personer som är känslomässig viktigast placeras närmast sig själv. Kartan är indelad i fält eller sektorer som omfattar skola/arbete, vänner, släkt, familj, formella kontakter och fritid.

Genom att länka ihop de personer i nätverket som känner varandra ger fokuspersonen en bild av nätverkets täthet. Även personer som inte lever längre eller som finns tex i ett annat land så kallade symbolpersoner kan tas med i kartan om de är viktiga för fokuspersonen. När fokuspersonen vill ange hur relationen är mellan sig själv och en annan kan linjen få ett visst utseende. Som framgår nedan kan linjen vara streckad, bruten eller innehåller korta streck som indikerar konflikter.

Nätverkskartan - för utskrift


Senast uppdaterad: 2024-03-12 15:45