Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Strokevård

Intentionen är att i samverkan nå en stabil sammanhållen vårdkedja för alla som insjuknat i stroke, utifrån individens behov och delaktighet.

Nätverk stroke

En utvecklingsgrupp för stroke har sedan 2016 funnits i Skaraborg som bl.a. arbetat med fast vårdkontakt stroke, post stroke checklista och rehabiliteringsplan. Hösten 2020 togs ett beslut om att bilda Nätverk Stroke, likt andra nätverk i Skaraborg, vilket startade under våren 2021.

Nätverket är tvärprofessionellt med representanter från kommuner, primärvård och sjukhus. Syftet är att gemensamt arbeta med att förbättra strokevården, att skapa samsyn och ett gemensamt lärande över vårdgivargränserna kring arbetssätt och rutiner som rör personer med stroke.

Det finns ett nätverk i varje närvårdsområde, norra, södra och västra Skaraborg.

Som deltagare i nätverket bidrar du med din kunskap, men tar också med dig inspiration och lärdomar tillbaka till verksamheten för spridning. Målet är att förbättra vården för personer med stroke.

Uppdrag nätverk stroke


Senast uppdaterad: 2023-09-07 15:25