Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Webb-StrokeKompetensUtbildning (Webb-SKU)

För att höja kvaliteten på strokevården har SKR:s Nationella Programråd för Stroke, tillsammans med STROKE-Riksförbundet, uppdaterat och vidareutvecklat den tidigare Strokekompetensutbildningen till en webbaserad utbildning, som fått namnet Webb-StrokeKompetensUtbildning (Webb-SKU).

Materialet har producerats av personer med specialistkompetens inom respektive område. Ett mål är att underlätta genomförandet av strokeutbildningen genom teoretiska delar/innehåll finns som inspelade föreläsningar.

Webb-strokeutbildningen är nu, liksom tidigare, avsedd för alla yrkeskategorier i hela vårdkedjan som arbetar med strokepatienter. Den finns med tre inriktningar: mot akut strokevård, mot rehabilitering och mot kommunal vård och omsorg.

Utbildningen leds av en lokalt utbildningsansvarig på den arbetsplats som vill starta en utbildning lokalt t.ex. på en strokeenhet, en vårdcentral eller ett äldreboende.

WebbStrokeKompetensUtbildning (webbsku.se)


Senast uppdaterad: 2021-04-26 10:45