Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Beställning av hjälpmedel till person med skyddade personuppgifter

Uppgifter som registreras i folkbokföringen är som huvudregel offentliga. I vissa fall kan det dock skada en person om uppgifter lämnas ut. En person som är utsatt för hot eller annan allvarlig brottslighet kan, efter beslut av Skatteverket, få skyddade personuppgifter. Person med skyddade personuppgifter som är folkbokförd i Sverige innefattas av samma regler för förskrivning som andra personer folkbokförda i Sverige.

Skyddade personuppgifter ska hanteras med mycket stor försiktighet för att öka tryggheten och ge skydd åt de personer som lever i rädsla på grund av att de riskerar att utsättas för brott. Syftet är att förhindra att obehöriga ska kunna ta del av skyddade personuppgifter vilket kan innebära risk för liv och hälsa.

Försörjaren har särskilda beställningsrutinerna för att personuppgifterna inte ska röjas. Kommunen kan behöva rutiner som säkerställer spårbarhet av hjälpmedel som beställts till person med skyddade personuppgifter.

Länk till Hjälpmedelscentralens webbplats

Senast uppdaterad: 2024-01-02 09:14