Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Vid resor

Hjälpmedel får i allmänhet tas med vid resor, vid utlandsvistelse finns en tidsgräns på elva månader (tidsgränsen gäller inte förbrukningsartiklar och nutritionsprodukter). Förbrukningsartiklar kan levereras till valfri ort i Sverige men inte till adress utomlands. Hjälpmedel som kräver fackmannamässig montering får inte tas med vid resor utanför Västra Götaland. Patienten ansvarar för alla transportkostnader under lånetiden. Hjälpmedel som enbart används vid resor förskrivs inte.

Patienten ska kontakta förskrivaren om hjälpmedlet behöver repareras under en resa inom Sverige. Vid utlandsvistelse ansvarar patienten själv för underhåll, reparationer och de kostnader som detta medför. Kostnaderna kan omfattas av patientens försäkring.

Utgångspunkten är att hjälpmedel som är oanvända i hemmet mer än fyra månader ska lämnas tillbaka. Undantag kan göras för hjälpmedel med avancerade anpassningar, hjälpmedel som är fast monterade i fastigheten samt hjälpmedel som kräver omfattande montering eller nedmontering.

Senast uppdaterad: 2023-10-19 10:59