Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Psykiatrins utskrivningsprocess - projektgrupp

Projektet syftar till att skapa förståelse för processen för samverkan vid in- och utskrivning samt tillhörande styrdokument, de ansvar och befogenheter som olika samverkansparter har.

Med anledning av utskrivningsprocessens nya arbetssätt i samband med den nya lagen om trygg och säker utskrivning från slutenvård samt successivt minskat antal betalningsansvarsgrundade dagar för enskilda som vårdats inom sluten psykiatrisk vård, har ett flertal områden inom processen problematiserats och stöd har efterfrågats från samtliga parter.

Syftet är att ge stöd och förtydligande av de delar i processen som upplevs svåra att samverka kring. Syftet är också att ge medarbetare kunskapsstöd samt i slutändan verka för en trygg och säker utskrivning från slutenvårdspsykiatrin för den enskilde individen.

Arbetet syftar till att skapa förståelse för processen för samverkan vid in- och utskrivning samt tillhörande styrdokument, de ansvar och befogenheter som olika samverkansparter har. I detta ska varje part ha primärt fokus kring kunskapsbrister och förbättringsbehov inom den egna parten. Uppdraget innefattar inte någon ändring av beslutade rutiner, gränssnitt och ansvar.

Margareta Liljegren

Enhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Minnesanteckningar

Titel

Senast uppdaterad: 2023-06-30 13:54