Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Rekommendation om omhändertagande av patienter i samband med covid -19

Vården behöver ske i hemmet så långt som möjligt för att minska risken för smitta. Sedan tidigare finns både verktyg, riktlinjer och dokument för att säkerställa vården i hemmet. Här finns information och länkar till BViS (beslutsstöd) och medicinska vårdplaner.

Vården behöver ske i hemmet så långt som möjligt för att minska risken för smitta. En stor andel av den äldre befolkningen med omfattande behov av vård och omsorg finns inom den kommunala verksamheten. Sedan tidigare finns både verktyg, riktlinjer och dokument för att säkerställa vården i hemmet.

Under pågående situation med anledning av Covid -19 är det viktigare än någonsin att arbeta utifrån framtaget material.

Flödet till sjukhuset ska begränsas till att enbart ske då det av primärvårdsläkare bedömts som nödvändigt att byta vårdnivå och ska framgå av:

  • Remiss från primärvårdsläkare
  • Kontakt läkare - läkare

BViS (beslutsstöd) ska användas för att säkerställa bedömning vid försämrat hälsotillstånd hos personer med kommunal hälso- och sjukvård.

Medicinska vårdplaner ska ge vägledning vid en bedömning av vidare åtgärder när en försämring i personens hälsotillstånd inträffar.


Senast uppdaterad: 2023-04-24 09:06