Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Följ arbetet för Barn & ungas psykiska hälsa och Suicidprevention i nya bloggar

Nu finns två nya bloggar där projektledarna för Barn & ungas psykiska hälsa och för Suicidprevention delar med sig av tankar från arbetet, tips om artiklar och liknande!

Läs bloggarna här:

Suicidprevention - blogg

Barn & unga - blogg

Bakgrund

Sedan september och för ett år finns Annette Holmberg (vårdsamverkan) och Malin Frisk (kommunalförbundet) anställda som projektledare för två olika projekten inom suicidprevention. Syftet med projekten är dels att förankra den länsgemensamma handlingsplanen suicidprevention inom organisationerna, men också bidra till att målet om att minska antalet suicid med 40 % från 2020 till 2025. En mängd aktiviteter finns kopplade till projektet. 

Sedan oktober och för ett år finns Emmelie Alvarsson anställd som projektledare förprojektet Barn & ungas psykiska hälsa. Projektet handlar om att implementera den nya överenskommelsen ”Samverkan för barns-och ungas hälsa och att koordinera insatser och uppdrag inom ramen för handlingsplan psykisk hälsa. I uppdraget ingår implementering av ny riktlinje för samordnad individuell plan, SIP. Informationsträffar har startat upp med de partsgemensamma grupperna för barn & unga.

Projekten drivs inom ramen för Delregional aktivitetsplan:

Psykisk hälsa - delregional aktivitetsplan

 


Senast uppdaterad: 2023-04-24 09:09