Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Barn & unga - blogg

Följ arbetet för Barn & unga i Vårdsamverkan Skaraborg - aktuella inlägg från våra projektledare.

Om mig, Emmelie Alvarsson, projektledare för Barn & Unga i Vårdsamverkan Skaraborg:

Emmelie Alvarsson, projektledare för Barn & Unga i Vårdsamverkan Skaraborg.

Mitt huvudsakliga uppdrag är att arbeta med implementering av styrdokumentet ”Samverkan för barns och ungas hälsa – en sammanslagen överenskommelse!” och de nya reviderade SIP-riktlinjerna. I första hand kommer jag jobba med de lokala partsamverkansgrupperna.

Jag är socialpsykolog i grunden och har arbetat drygt 16 år med barn och unga. Jag har arbetat med missbruksproblematik, ung kriminalitet, skolfrånvaro, utanförskap m.m. Jag brinner för frågor som rör barn och unga och jag tror att samverkan är svaret.  

På den här sidan kan ni följa mitt arbete. Jag kommer då och då dela med mig av intressanta frågeställningar, länkar, idéer eller liknande. Sånt jag själv stöter på och får min hjärna att gå igång helt enkelt.

Blogginlägg

 • Varas partssamverkan hade bjudit in mig för att hålla i en workshop kring samverkanskompetens och SIP och i veckan som gått var det dags.

 • Då var det dags för oss att erbjuda några nya digitala utbildningstillfällen i SIP. Utbildningarna ges med två inriktningar: Vuxna och äldre respektive Barn och unga.

 • Färgglada grönsaker

  För ett par veckor sedan höll jag i en grundutbildning i SIP för personal från naturbruksgymnasierna Sötåsen och Uddetorp. Bra diskussioner och engagerad personal. Har du en verksamhet som behöver fräschas upp i arbetet med SIP så hör gärna av dig!

 • Ett barns hand håller om lillfingret på en vuxens hand mot en gulgrön bakgrund.

  Under våren 2021 genomfördes en enklare kartläggning kring vilka föräldrastödsprogram som erbjuds i de 15 olika kommunerna i Skaraborg. Kartläggningen skedde via en digital enkät som skickades ut till alla medlemmar i de lokala partssamverkansgrupperna och samordnare för varje familjecentral i Skaraborg.

 • Förra veckan höll vi i det sista utbildningstillfället för ”SIP som verktyg i Samverkan”. Det som är på gång nu är en enkät om föräldrastödsprogram - svara gärna om du fått den och inte gjort det än!

 • Två flickor med blont hår och röda kläder leker, den ena håller handen under hakan på den andra. De ler.

  Vill tipsa om en bra konferens för samverkan i Skaraborg - Partssamverkanskonferens Barn och unga 2021, som hålls den 8 april.

 • Nu har jag och Anna Dahlberg genomfört den första av sammanlagt sex utbildnings-tillfällen gällande SIP som verktyg för samverkan (för verksamheter i Skaraborg som arbetar med barn & unga). Deltagarna är nöjda - ta chansen och anmäl dig till kommande tillfällen!

 • Nu har arbetet med att ta fram ett utbildningsmaterial för SIP kommit igång ordentligt. Jag jobbar med att utforma utbildningen för verksamheter som arbetar med barn och unga i Skaraborg. Det kommer finnas flera tillfällen att välja mellan, under mars och april.

 • En stor del i mitt uppdrag är att implementera den nya överenskommelsen tillsammans med de nya SIP-riktlinjerna och nu är överenskommelsen äntligen klar. Gå in på länken och läs mer och ladda gärna ner den i sin helhet.

 • Illustration av corona-virus i grönt och rött.

  Vi är inne i den mörkaste tiden på året och många av oss brukar vara trötta och slitna just nu. Och i dessa pandemi-tider så är det många som får kämpa extra mycket. Både stora och små. Kraftsamling för psykisk hälsa har tagit fram stödlistor för psykisk hälsa i kristider som jag vill tipsa om.

 • Logga för Hur mår du.nu

  I Karlstadsområdet finns en mottagning dit barn & unga kan vända sig och få stöd kring psykisk ohälsa, som tagit fram ett prisbelönat webbverktyg. Inspirerande!


Senast uppdaterad: 2021-06-10 17:23