Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Covid-19 och samverkan inom hälso- och sjukvård i Västra Götaland

Från 1 april 2022 klassas covid-19 inte längre som en samhällsfarlig sjukdom. Här finns fortsatt samlad information och styrdokument gällande covid-19 framtagna i vårdsamverkan.

Vårdsamverkan Västra Götaland är samordningsgrupp för covid-19. Gruppen har avstämningar där ett syfte är att deltagarna ska kunna hålla sina delregionala samverkansstrukturer väl informerade.

Samlad information på Vårdgivarwebben

Instruktioner till dig som arbetar med vård och omsorg för att förebygga smitta, vaccinering mot covid-19 och hantera patienter med misstänkt eller konstaterad smitta finns på samlat på Vårdgivarwebben.

Samordnad webbsida om covid-19 - Vårdgivarwebben

Egenprovtagning av kommunal personal upphör

Provtagningen i Västra Götalandsregionen anpassas efter de nya förutsättningarna. Från 1 april övergår covidprovtagningen av kommunal personal till vårdcentralerna i Västra Götaland. De berörda som har symtom på covid-19 ska då boka tid för provtagning på vårdcentral. Kommunerna behöver dock ha beredskap för att snabbt starta upp provtagningen igen om läget förändras. Därför ska de provtagnings-kit som nu finns på lager behållas i kommunerna.

Vägledning för provtagning i form av egentest för medarbetare


Senast uppdaterad: 2022-03-30 10:59