Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Fem seminarier om samverkan i Skaraborg

Medarbetare som arbetar inom vård och kommunala verksamheter behöver samarbeta med varandra. Det är nödvändigt för att ge patienten/klienten/brukaren/eleven ett tryggt bemötande och professionell behandling/stöd. För att stödja samverkan och möjligheten för medarbetare att använda olika perspektiv och kunskaper på bästa sätt, bygger Vårdsamverkan Skaraborg en gemensam plattform.

Plattformen erbjuder en arena där medarbetare kan mötas i gemensamma bilder och visioner och består av stöd, kunskap och metoder. Syftet är att bidra till Vårdsamverkans vision om en sömlös vård. 

Syftet med en gemensam plattform är bland annat att ge stöd till medarbetare att känna sig kompetenta och trygga i samarbetet. Syftet är också att samarbete ska ses som en process och att ”teamet” blir ett gemensamt mind-set.

Plattformen avser också ge kunskaper om de aktörer som deltar i samverkan och deras uppdrag samt kunskap om lagar och överenskommelser som styr samverkan. 

Stödet kommer att finnas tillgängligt på Vårdsamverkans webbsida. Det kan användas både som kompetensutveckling och vid introduktion av nya medarbetare som har samverkan som en del i sitt arbete. 

Som ett led i arbetet har Vårdsamverkan Skaraborg arrangerat fem seminarier under februari och mars. Alla medarbetare som har samverkan som en del i sitt arbete, har bjuits in för att lyssna och bidra till utvecklingen. 

Ett tillfälle återstår; tisdagen den 9 april. Läs mer under Utbildningar och konferenser – ”Extra workshop IAPS”


Senast uppdaterad: 2023-04-24 09:03