Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Föreläsningar: Våga fråga och Livsviktiga snack

I samarbete med Suicide Zero och VGR kommer kommunerna i Skaraborg att anordna föreläsningar i ”Våga fråga" och "Livsviktiga snack” under perioden november 2022–januari 2023.

Våga Fråga

”Våga fråga” går igenom fakta och myter om självmord, hur man identifierar varningstecken på psykisk ohälsa och hur man stöttar någon som mår dåligt.

Att prata om hur vi mår är det mest förebyggande vi kan göra – det kan rädda liv. Materialet har tagits fram i samarbete med psykologer, psykiatrer, läkare och forskare.

Föreläsningen riktar sig till organisationer, kommuner och företag eller dig som är intresserad. Föreläsningen är 1 timme med efterföljande 30 minuters frågestund.

Ingen förkunskap krävs.

Mer information: Våga fråga (skaraborg.se)

Våga Fråga erbjuds följande tillfällen

Tisdag 29 november klockan 18.00-19.30
Onsdag 25 januari klockan 10.00-11.30
Onsdag 25 januari klockan 18.00-19.30

Ingen anmälan krävs, du går in till den utbildning och tid du önskar genom att använda nedanstående länk.

Du hittar mer information och länk till föreläsningarna på Skaraborgs kommunalförbunds hemsida – Kurser & Konferenser – Våga fråga.

Livsviktiga snack

I "Livsviktiga Snack" får du som förälder eller annan vuxen med en 9–12 åring i din närhet kunskap om hur du kan prata med barn och unga om deras mående. Forskningen visar att förmågan att uttrycka hur man mår och känner, tillsammans med en god relation till en förälder eller annan närstående vuxen, är en av de viktigaste skyddsfaktorerna som finns i livet.

Föreläsningen innehåller bland annat information om skyddsfaktorer, psykiska besvär, barns utveckling, verktyg för samtal med barn samt praktiska övningar.

Materialet är helt baserat på boken Livsviktiga snack, som tagits fram i samarbete med psykologer, psykiatrer, kuratorer, läkare och forskare.
Föreläsningen är ca. 80 minuter lång inklusive efterföljande frågestund.

Ingen förkunskap krävs.

Mer information: Livsviktigt snack (skaraborg.se)

Livsviktiga snack erbjuds följande tillfällen

Måndag 5 december 2022 klockan 18.00-19.30
Torsdag 26 januari 2023 klockan 18.00-19.30

Ingen anmälan krävs, du går in till den utbildning och tid du önskar genom att använda nedanstående länk

Du hittar mer information och länk till föreläsningarna på Skaraborgs kommunalförbunds hemsida – Kurser & Konferenser – Livsviktigt snack.


Senast uppdaterad: 2022-11-22 11:11