Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Rekordstort deltagande vid årets Partssamverkanskonferens

"Vi är starka, vi är kapabla och vi förtjänar att må bra." Så inledde unga kommunutvecklare Vårdsamverkan Skaraborgs Partssamverkanskonferens för Barn och unga som genomfördes fredagen den 8 mars.

Den årliga partssamverkankonferensen för arbete med frågor kring barn och unga var välbesökt. Nära 150 personer samlades i Skövde för att prata samverkan och psykisk hälsa. Därutöver följdes dagen av både enskilda och arbetsgrupper via den digitala livesändningen av konferensen där antalet anslutningar pendalde mellan 40-65 under dagens gång.

På scenen syntes bland annat unga kommunutvecklare, Primärvårdsrehab i Skövde, RF SISU och Tidaholms kommun, UF företaget Spirit med CSR-idén att uppmärksamma psykisk ohälsa, Skaraborgs Kommunalförbund med satsningen det syns inte samt Anders Hansen, hjärnforskaren som bland annat är känd från SVT-serien ”Din hjärna”.

- Vi hoppas att alla går härifrån både med nya tankar och mer energi. Det händer så mycket bra saker i Skaraborg! säger Karin Ahlqvist, utvecklings ledare inom området Barn och unga på Skaraborgs Kommunalförbund. 

Dag för nätverkande och inspiration 

Partssamverkanskonferensens målsättning är att sprida goda exempel på allt som pågår i Skaraborg samt skapa möjligheter för dialoger mellan olika verksamheter.

Dagen innehöll därför många pauser där besökarna kunde nätverka med varandra och besöka en monterutställning där verksamheter presenterar sina verksamheter eller särskilda satsningar.

Inspelning och presentationer

Samtliga föreläsningar spelades in och inspelningarna kommer ihop med presentationerna från dagen att tillgängliggöras under rubriken Utbildningar & Konferenser/Dokumentation från utbildningar och konferenser inom kort.

Konferens om samverkan, i samverkan

Arrangörer för Partssamverkanskonferensen är Vårdsamverkan Skaraborgs Samverkansgrupp Barn och unga i samverkan med med Skaraborgs kommunalförbund, Folkhälsa och social hållbarhet i Skaraborg på Västra götalandsregionen och Länsstyrelsen Västra Götaland.


Senast uppdaterad: 2024-03-11 12:19