Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Stor uppslutning vid årets trepartskonferens Vuxna Psykisk hälsa och missbruk/beroende

Robin Ahlm/Skaraborgs Kommunalförbund och Emma Hallgren och Krister Bergqvist/VGR

Fredag 25 oktober genomfördes årets Trepartskonferens i Falköping. 140 deltagare från brukarstödsföreningar, primärvård, specialistsjukvård, socialtjänst personliga ombud var samlade.

Deltagarna fick ta del av

  • Grunderna för vårdsamverkan (Angelica Engman, ordförande i Samverkansgrupp Vuxna Psykisk hälsa och missbruk/beroende)
  • Senaste nytt om arbetet med Handlingsplan Psykisk Hälsa 2018 - 2020 (regional samordnare Charlotta Wilhelmsson/Västkom)
  • Om Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (Robin Ahlm/Skaraborgs Kommunalförbund och Krister Bergqvist och Emma Hallgren/VGR)
  • Om Samverkan vid in- och utskrivning och komplexa ärenden, psykiatri (Magnus Wallinder/SKL)
  • Liten workshop om pågående översyn av Treparters organisering och uppdrag (processtöd Vanja Arrias/VGR och Kerstin Söderlund/Skaraborgs Kommunalförbund)

Arrangör var Samverkansgrupp Vuxna Psykisk hälsa och missbruk/beroende, Vårdsamverkan Skaraborg.

En utvärdering visar att deltagarna uppskattar möjligheten att mötas en gång om året och få ta del av viktig information. Man skulle vilja ha mer tid för samtal runt borden och luft i schemat för att hinna med dialog och frågor. Arrangörerna tar med sig kommentarerna och återkommer med Trepartskonferens 2020 i oktober nästa år.

Om Samverkan vid in- och utskrivning och komplexa ärenden, psykiatri (power point från Magnus Wallinder, SKL)


Senast uppdaterad: 2023-04-24 09:04