Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Suicidprevention i kommunerna - nytt nätverk och kunskapsstöd

Suicidprevention, Skaraborgs kommuner, går in i ett nytt skede från 1 april 2021, med ett nytt nätverk och ett kunskapsstöd för att underlätta arbetet.

Kommuncheferna i Skaraborg har utsett 15 kontaktpersoner för arbetet i Skaraborg. Dessa bildar ett nätverk för kunskapsutbyte och inspiration. Ett kunskapsstöd finns framtaget av den tidigare projektledaren för att underlätta arbetet.

Kunskapsstöd för suicidprevention i kommunal verksamhet

Malin Frisk som arbetat som projektledare sedan 1 september 2020 går till en anställning som länssamordnare för område suicidprevention. Hon kommer därmed att finnas kvar som stöd för Skaraborg under ytterligare minst 1½ år.

Skaraborg följer den länsövergripande handlingsplanen för suicidprevention vars mål att minska antalet suicid i länet med 40% till år 2025.

Det arbetar kommunerna i Skaraborg för genom att bygga hållbara strukturer och kunskap. Den trygghet som följer med det underlättar samverkan både inom kommunen och med övriga viktiga parter i samhället och bidrar förhoppningsvis till att minska risken för att en människa väljer att ta sitt liv.

Handlingsplan suicidprevention i Västra Götaland

Kontaktperson för suicidprevention Skaraborgs kommuner är Kerstin Söderlund, se kontaktuppgifter nedan.

Åsa Jellinek, processledare Social hållbarhet/ Folkhälsa på kommunalförbundet, medverkar som stöd i arbetet:
åsa.jellinek@skaraborg.se

Kerstin Söderlund

Uvecklingsledare, Skaraborgs Kommunalförbund
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2023-04-24 09:08