Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Konferens om samverkan vid samsjuklighet hölls i Skövde

Den 19 mars samlades över 100 chefer och medarbetare från Skaraborgs sjukhus, primärvård och kommuner på Science Park Skövde för att delta i konferensen "Samverkan vid samsjuklighet". Även kommunpolitiker och företrädare för brukarstödsorganisationer närvarade för att bidra till kunskapsutbytet och dialogen.

Huvudfokuset för dagen låg på att hur samverkan kan förbättras mellan hälso- och sjukvård och kommuner för vuxna personer som lider av psykiska svårigheter och skadligt bruk eller beroende.

En uppskattad föreläsning av Sven-Eric Alborn, leg psykolog och psykoterapeut, låg till grund för eftermiddagens workshop. Deltagarna fick möjlighet att dela sina synpunkter på nuvarande samverkan och arbeta fram förslag till förbättringar. Resultaten från workshopen kommer att ligga till grund för ett utvecklingsförslag som ska presenteras för Vårdsamverkan Skaraborgs styrgrupp under hösten.

Konferensen arrangerades av Projektgrupp Samsjuklighet, bestående av Adam Carlbo, enhetschef för Beroendeenheten på SkaS, Monica Engström, enhetschef för Öppenvårdsmottagningen i Falköping, och Kerstin Söderlund, utvecklingsledare på Skaraborgs kommunalförbund.


Senast uppdaterad: 2024-03-21 16:09