Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Läkemedelsautomat nytt i anvisningen Hjälpmedel för minnesstöd

Läkemedelsautomat finns nu i förskrivningsbart sortiment på Hjälpmedelscentralen. Förskrivningen regleras i anvisningen Hjälpmedel för minnesstöd och kan göras när enklare hjälpmedel inte möter patientens behov.

Beslut om att avancerade läkemedelsautomater ska kunna förskrivas i en verksamhet tas av respektive vårdgivare. Detta då de avancerade läkemedelsautomaterna ställer krav på IT-miljö och arbetssätt, inklusive uppsättning av larmkedja och organisation i systemet. Därför behöver förskrivare ta reda på om arbetssätt för användning av avancerad läkemedelsautomat är implementerade i berörd verksamhet. 

Beslutet att införa läkemedelsautomat i förskrivningsbart sortiment fattades av Hälso- och sjukvårdsdirektören 2022-09-22 och av VästKoms direktör 2022-11-09. Båda i enlighet med Ledningsrådet för hjälpmedels ställningstagande. Upphandlingsarbete och "pilot-tester" har genomförts sedan dess.

Senast uppdaterad: 2024-03-28 10:48