Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Riktlinje för liggande sjuktransporter reviderad och förlängd

Den länsgemensamma riktlinjen för liggande sjuktransporter mellan kommunala adresser för patienter som vårdas i livets slut har reviderats och förlängts till och med 2025.

I den reviderade riktlinjen har rubriken och den inledande texten omformulerats. Betydelsen av ”kommunala adresser” och informationen i samband med beställning har förtydligats.

Delregional vårdsamverkan ansvarar fortsättningsvis för regelbunden uppföljning och ett nytt avsnitt om avvikelser i samverkan har lagts till.

Inför revideringen samlades synpunkter in som blev underlag till förändringarna.

Den länsgemensamma arbetsgrupp som ansvarade för att ta fram riktlinjen från början har fortsatt arbeta med uppföljning. När det funnits behov har gruppen gett information och haft dialog inom flera områden i Västra Götaland. Arbetsgruppen har även ansvarat för revideringen av riktlinjen.

Arbetsgruppen har nu upphört och ansvaret för uppföljning har övergått till delregional vårdsamverkan.


Senast uppdaterad: 2023-01-09 15:38