Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

God och nära vård | Uppföljning av god och nära vård

Den första gemensamma uppföljningen av omställningen till Nära vård har genomförts i Vårdsamverkan Västra Götaland och i de delregionala vårdsamverkansområdena.

Det kan konstateras att det är svårt att följa upp var vi befinner oss och om vi kommer framåt i omställningen till Nära vård med de datakällor som finns tillgängliga idag. Det saknas också i stor utsträckning data kring kvalitet och kostnader.

Det har funnits utmaningar, då det är första gången en länsgemensam uppföljning genomförs i denna omfattning i Västra Götaland. Arbetssätt för uppföljning är inte upparbetade och resultaten redovisas på olika sätt då de hämtas från olika datakällor.

Uppföljningen har genomförts enligt en länsgemensam modell, vilken beskrivs i rapporten Länsgemensam uppföljning av god och nära vård

Uppföljningen finns att läsa i publicerad Årsredovisning 2023 och i sammanfattad version i Presentation av årsredovisning 2023.

Under Områden för samverkan samlar vi information och resultat om god och nära vård. God och nära vård - Vårdsamverkan i Västra Götaland (vardsamverkan.se)

Här kan du läsa mer om:

  • Färdplan – Länsgemensam strategi för god och nära vård
  • Hälso- och sjukvårdsavtal och lagreglerade överenskommelser
  • Länsgemensam uppföljning av god och nära vård
  • Länsgemensamt utvecklingsarbete

Senast uppdaterad: 2024-03-04 14:45