Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Lokala grupper

Inom varje närvårdsområde finns lokala ledningsgrupper. Varje kommun utgör ett närvårdsområde. Närvårdsområdena utgör grunden för vårdsamverkansarbetet.

De lokala ledningsgrupperna består av representanter från kommun, primärvård i närområdet, specialistvård och tandvård. Antalet personer i ledningsgruppen kan variera och sammansättning utöver ovanstående bestäms lokalt. Kommunen ansvarar för ordförandeskapet och kallar till möten. Varje kommun ansvarar för att diarieföra sina respektive protokoll och minnesanteckningar.

Ledningsgruppens representanter har mandat att fatta beslut och föra tillbaka frågor till huvudmannens ledningsgrupp för åtgärd. Dialog kring förändringar i form av arbetssätt, lagstiftning eller andra förutsättningar som påverkar samarbetet bör ske kontinuerligt.


Senast uppdaterad: 2024-05-15 10:38