Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Egengranskning SAMSA

Styrgrupp närvård har beslutat att egengranskning ska göras en gång per år av SAMSA kopplat till in- och utskrivning i slutenvården. Syftet är att varje verksamhet ska kunna se inom vilka områden det fungerar bra och inom vilka områden förbättringar behöver ske.

För att underlätta egengranskningen finns enkäter som läggs upp en gång om året enligt plan. 

Syftet är att man granskar den egna professionen/funktionen i sin egen verksamhet i ett ärende med kritiska ögon utifrån de lagar, rutiner, riktlinjer och dokument som finns. Syftet är alltså inte att granska det som skrivits av personal i en annan verksamhet.

Vill man genomföra ytterligare egengransking i sin verksamhet under annan period än den som beslutats kan man kontakta Närvårdskontoret om en separat länk för digital enkät.

När enkäterna genomförs är det viktigt att ha gällande rutiner tillgängliga och framför allt Nödvändig information i SAMSA vid in- och utskrivning i slutenvård-Södra Älvsborg

Förslag på handlingsplan att använda för verksamheterna finns också att tillgå, se Dokument.

För aktuella rutiner gällande in- och utskrivningsprocessen, se Länkar.


Senast uppdaterad: 2024-03-18 14:10